Која документа су потребна за добијање визе у САД
Anonim

За посету Сједињеним Државама, грађанима Русије је потребна виза, а да би је примили, морате имати лични разговор. Одлуку о изручењу доноси службеник за визу. Да би разговарали са њим, боље је да имате са собом што више докумената који потврђују вашу финансијску ситуацију и односе са својом домовином. У овом раду можда неће бити потребно. Нема потребе да покушавате да прикажете све ваше документе док вас не питају о њима.

Инструкција

1

Страни пасош. Будите сигурни да имате барем једну празну страницу тако да се виза може залијепити. Ако имате старе међународне пасоше са визама Уједињеног Краљевства, Канаде или Шенгенског споразума, препоручује се да их имате заједно са собом као подршку вашој апликацији.

2

Потврда да сте попунили пријавни образац ДС-160 на сајту. Такође је боље да имате са собом и сам упитник у штампаном облику. Потврда ће бити аутоматски генерисана након што попуните онлине образац.

3

Потврда о плаћању таксе за визу. Накнаду можете платити путем банке или путем интернета помоћу банковне картице. Адресе најближих мјеста плаћања најбоље је појаснити на веб страници УС Миграционог сервиса или на мјесту подношења докумената.

4

Фотографија преузета по правилима америчког конзулата. Друга фотографија мора бити електронски приложена уз упитник. Да бисте то урадили, приликом попуњавања упитника, потребно је да га поставите на сајт.

5

Потврда о запослењу, у којој треба навести положај подносиоца пријаве, његову плату, радно искуство, као и датуме одсуства, које би требало да направи путовање. Ако вам је потребна виза за пословни пут, наведите то у цертификату. Приватни предузетници морају донети копију потврде о регистрацији индивидуалног предузетника и копију документа о регистрацији код пореских органа Руске Федерације. Такође је корисно имати банковни извод са собом.

6

Ученици морају дати цертификат из школе. Дипломе или сертификати такође могу бити корисни. Ако кандидат не ради и не може самостално да плати путовање, онда је потребно писмо спонзора од блиског сродника, које каже да ће та особа платити све ваше трошкове.

7

Пензионери морају да донесу потврду о пензионом осигурању и доказ о пријему пензије. Ако ваша средства нису довољна да платите путовање, треба да покажете спонзорско писмо.

8

Поред тога, можете донети документе као што су копије попуњених и послатих пореских пријава, потврде о регистрацији правног лица, потврда да имате имовину или удео у предузећу. Ако имате друге везе са домовином, добро је да одузмете документе који их потврђују: ово могу бити венчани или родни листови, документи за имовину као што су ауто или некретнине.

9

Понекад морате оправдати сврху путовања. На пример, ако вас позове држављанин САД или особа која законито борави у овој земљи, обавезно са собом повежите позив на разговор. Ако имате ваучер од путничке компаније (на примјер, купили сте обилазак у САД), приложите га документима. У случају самосталног путовања корисно је имати на располагању спреман пут и план мјеста која ћете посјетити у САД-у.

Обрати пажњу

Превођење докумената на енглески није потребно. Најбоље је да узмете фотокопије свих папира које носите у конзулат, али будите сигурни да имате оригинале са собом. Финансијски папири и сертификати са посла или из школе су обавезни у оригиналу.

Добар савет

Особама чија је сврха краткорочна посјета Сједињеним Државама издаје се категорија туристичке визе Б. У овом случају, сваки подносилац захтјева за визу се сматра потенцијалним имигрантом. Ваш задатак је да током разговора убедите службеника за визу да намеравате да посетите САД, али да не останете тамо. Ипак, познати су различити случајеви. Понекад је конзулат врло избирљив и неповјерљив према кандидатима који имају све потребне папире, а понекад и лако могу издати визу онима који имају имигрантско расположење, готово без питања о томе какве су њихове везе са домовином. У сваком случају, смирите се на интервјуу.